Seniordans


For seniordansere !


Haugentur har alltid egen reiseleder med på HELE turen, fra insjekking på flyplass og hotell. Under hele reisen sørger vi for at alt fungerer. Har alltid forslag til noe vi kan gjøre sammen sammtidig som du er fri til å gjøre noe annet.Vi arrangerer seniordans gruppeturer som enkeltmedlemmer kan melde seg på. På turene er det inkludert danseleder og reiseleder som er med og tilstede på hele turen..Se noe av programmet videre ned på denne siden, eller kontakt oss.


Du som ikke danser Seniordans

Du er også velkommen med oss på disse turene. Mens gruppen danser en time eller to på formiddagen kan du gjøre noe annet eller se på eller også danse med når det er mulig. Du får vært sammen med en sosial og trivelig gruppe og kan være med på alle andre deler av programmet.


For seniordans lokallag

Hvis ditt lokallag ønsker å arrangere egne danseturer i inn - og utland, så kan vi ta hånd om alt det praktiske ved planlegging, bestilling og gjennomføring av reisen.


For seniordans regioner

Regiontreff medfører mye arbeid, koordinering og oppdatering.Vi kan benyttes som en sekretærfunksjon og ta hånd om alt det praktiske som for eksempel planlegging, bestilling, ta imot påmeldinger, fakturering og gjennomføring av arrangementet.


Våre nærmeste turer

Første tur går til Torremolinos i påsken, denne turen er desverre full

Nest tur går så til Riga og Jurmala i Juni og til Polen og Dubrovnik i August.


Vi lager påtegningsturer og turer spesielt for din gruppe.

Kontakt oss for et godt tilbud.






Hva er seniordans?


Seniordans, hva i all verden er det? Noen som tar noen forsiktige skritt på dansegolvet og synes det er greit å komme på en ukentlig dans med likesinnede?

Ja, kanskje det også. Men seniordans er noe mye, mye mer. Den gir utfordringer på alle områder: bedrer fysikken, den mentale tilstand og framfor alt: den bygger sosiale nettverk! For hva kan en danseform være som har fenget over 12 000 personer her i Norge og gått som en farsott over det ganske land – uten en eneste kampanje. Bedre forebyggende helsearbeid finnes neppe! Hva er det som gjør seniordans så attraktiv?


Det er selve dansen med alle dens variasjoner! Men også det sosiale livet den fører med seg. Her kan du gå uten partner, danserne markeres som rød eller blå. Du får utfordret din konsentrasjonsevne, du får bedret din fysikk og din mentale tilstand.

Du behøver ingen forkunnskaper for å bli seniordanser. Velutdannede danseledere sørger for god og lettfattelig instruksjon tilpasset målgruppen, og her finnes ingen prestasjonskrav. Her er trivsel og glede langt viktigere, smilet og latteren er aldri langt unna..

Seniordans Norge (SN) gjør en stor og samfunnsnyttig jobb. Organisasjonen har et profesjonelt utdanningssystem for danseledere som gjør det mulig å gi likt tilbud over hele landet. I seniordans har folk i alle aldre funnet en aktivitet og en samværsform som også internasjonalt har fått høy anseelse med sitt lavterskeltilbud.

Inaktive har kommet opp av sofaen, de med ensomhet og depresjon har fått et tilbud de med all tydelighet verdsetter. SNs målsetting er at alle kommuner i landet skal få tilbud om seniordans innen 2014.

Det er vi godt i gang med, takket være midler fra Gjensidigestiftelsen. Kommunene er i ferd med å komme på banen. Ikke minst finner de det verdifullt å få et fullt ferdig system og opplegg i det forebyggende helsearbeid når den nye samhandlingsreformen skal settes ut i livet.

For bonusen ved å danse? Friskere, sprekere og gladere eldre som sparer samfunnet for millioner ved utsettelse av sykehjems behov og offentlig omsorg.





Dette er seniordans Norge


Hva er norsk seniordans? Norsk seniordans har utviklet seg langsomt i løpet av de siste 20 år.


Danskfødte Jytte Karlsson ble drivkraften med sin reisevirksomhet landet rundt.


Dansen kom til Norge via Sverige og Danmark, og den kommer opprinnelig fra Tyskland. Nå danses den i mange europeiske land og i hele Norden, noe som gir seg utslag i regelmessige internasjonale samlinger.


Danseprogrammene utveksles og gir basis for felles utøvelse. Ingen behøver å frykte å gå trøtt på danseprogram: i Norge har vi tilgang på over 300 ulike danser!


Seniordansen viste å treffe sitt publikum da forbundet ble startet i 1994. Fra den første lille dansegruppe som ble startet på Ski i 1994, har den utviklet seg eksplosivt. I dag er ca 12.000 medlemmer fordelt på ca 500  grupper spredt utover hele landet: fra det ytterste øysamfunn til de innerste daler.


Det spesielle ved dansens utvikling, er at det hittil ikke har vært noen organisert virksomhet for å nå disse tallene. Danserne har kommet av seg selv, etter “munn-til munn”-metoden.


Seniordans Norge gir ut eget medlemsblad, “Gladringen” i opplag 12.500


Den siste tid har forbundet vært aktivt overfor offentlige myndigheter og tilbudt samarbeid i det forebyggende helsearbeid for eldre med sitt tilbud om seniordans.


Dette har resultert i et pilotprosjekt for utbredelse av norsk seniordans rettet mot fire kommuner i Hordaland som Helsedirektoratet ga midler til.


At norsk seniordans har fått stor anerkjennelse for sitt samfunnsbyggende helsearbeid, vises ved at Gjensidigestiftelsen har bevilget 2 mill. kroner til opprettelse av seniordans i de kommuner som ikke før har dette tilbudet.